Egyesületünk, a Tatai Shotokan Karate SE 2000-ben indult útjának Berta Shotokan SE néven. Mára már nemcsak az egyesületünk neve változott meg, hanem edzője is. De a több, mint 20 esztendő igen gazdag volt számunkra mind teljesítményben, mind érmekben, mind örömben és sok – sok élményben!

Több mint 20 évvel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy a mi pici egyesületünk egyszer majd nagyobbá fog válni. Ugyanis alig pár emberrel indult az egész, és egy éve a létszámunk meghaladta a 20-nál is több főt. És ez a 20 karatéka az évek során rendkívül jól teljesített. Több nemzetközi versenyen szerepeltünk kiváló eredményekkel, számos országos bajnokságon értünk el ugyanilyen kimagasló eredményeket, és több kisebb megmérettetéseken is részt vettünk.

Célunkká vált, hogy azok a gyerekek (karatékák), akik járnak hozzánk edzeni, megpróbáljanak a karate csodálatos útján járni, tiszteletet és alázatot tanuljanak a másik ember iránt, és hogy az akaratot és a szellemet fejlesszék. Ugyanis a karate célja nem a győzelem vagy a vereség eldöntése, hanem a gyakorlatok tökéletesítése és közben a jellem fejlesztése. Bátran állítom, hogy azok akik lejárnak edzeni, nem csak a teremben viselkednek majd úgy, ahogy azt kell, hanem a valós életben is, ugyanis a karate ezt tanítja.

Tóthné Rácz Mariann
Tatai Shotokan Karate SE